Google Reviews

autobedrijf kloosta - logo
/
/
Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

Laat tijdig uw distributieriem vervangen om onveilige situaties en onnodige schade aan uw auto te voorkomen. Als u te lang doorrijdt met dezelfde distributieriem kan dit nare gevolgen hebben voor uw auto, met vaak dure reparaties als gevolg. Neem geen risico, vervang uw distributieriem dus op tijd.

Waarom moet uw distributieriem vervangen worden?

De distributieriem is een onmisbaar onderdeel van uw auto. Het verbindt de krukas en de nokkenas van de motor. Daarnaast drijft de distributieriem vaak de waterpomp aan welke de koeling van uw motor verzorgt. Zonder de distributieriem draait de motor van uw auto niet.

De distributieriem is slijtagegevoelig, aangezien deze gemaakt is van rubber en vezels. Het is daarom belangrijk de riem om de zoveel kilometers of om de zoveel jaren te vervangen.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Bij de gemiddelde auto wordt de distributieriem eens in de 4 tot 10 jaar vervangen, of bij 60.000-240.000 gereden kilometers. Om zeker te weten of uw distributieriem vervangen moet worden, kunt u het beste langskomen bij onze garage in Sint Annaparochie. Hier geeft een van onze ervaren monteurs graag advies over uw distributieriem: zo weet u zeker dat u veilig rijdt.

Hoe lang duurt het vervangen van uw distributieriem?

De tijd die zit in het vervangen van een distributieriem verschilt per auto en motortype. Dit kan anderhalf uur zijn, maar ook zes uur. Wij geven u van tevoren een tijdsindicatie en een prijsopgave. Zo weet u wat u kunt verwachten. Tevens beschikt u over gratis vervangend vervoer.

Distributieketting?

Het kan ook zo zijn dat uw auto een distributieketting heeft. Deze vervult in principe dezelfde functie als een distributieriem, alleen gaat een ketting langer mee. Een ketting hoeft niet periodiek vervangen te worden. Vraag een van onze monteurs welke van de twee in uw auto zit.

Kosten vervanging distributieriem

De kosten van het vervangen van een distributieriem of -ketting variëren per auto en de plaatsing van de motor onder de motorkap. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. 

Heeft u vragen over het vervangen van uw distributieriem?

Wilt u weten of uw distributieriem aan vervanging toe is? Of wilt u simpelweg meer informatie over het totale autoservice aanbod? Neem contact met ons op! Onze medewerkers staan u graag te woord.

U kunt ons telefonisch bereiken via 0518 40 27 50, of een WhatsAppbericht sturen naar 06 153 14 862. Ook bent u natuurlijk van harte welkom voor een kop koffie bij ons op de zaak!

Afspraak maken

Kies een datum
Kies een tijd